Brouwer:   Wouter

Stijl:      American IPA, Grapefruit infused

Klasse:    C

Datum:    29 mei 2019

Installatie:   Easybrew 30

Deze Amerikaanse IPA heeft met hoofdzakelijk Amerikaanse hopsoorten is een gote avoriet. Door de toevoeging van grapfruitschil krijgt deze IPA een speciaal karakter. De Brewdog brewery (UK) maakt haar recepten openbaar. Klonen maar!

Batch

Bitterheid (IBU)

Kleur (EBC)

23L

32

7

Begin SG

Eind SG

Alcoholpercentage

1060

1014

5.9%

Ingredienten/Proces

18,7 liter maischwater, 2 gr NaCl, 3 gr CaSO4, 5 ml Melkzuur, gr PH 5,5 
9 liter spoelwater, 1 gr NaCL, 1,5 CaSO4, 2,5 ml Melkzuur, PH 5,5

4.5 kg – Premium Pils Mout – 2 ECB
0.8 kg – Cara Pils- 2 ECB

Maisch: 65C 75 min

Kook: 60 min

3 gr Magnum – 13,2% – 4,4 IBU – Begin kook
12,5 gr Simcoe – 13,1% – 14 IBU – 30 min
12,5 gr Amarillo – 9,3% – 9,9 IBU – 30 min
3 gr – Iers mos – 15 min
50 gr Grapefruitschil – 10 min
25 gr Sinasappelschil – 10 min
25 gr Citra – 12% – 1,4 IBU – 1 min
25 gr Mosaic – 11,4% – 1,4 IBU – 1 min
12,5 gr Simcoe – 13,1% – 0,8 IBU – 1 min
12,5 gr Amarillo – 9,3% – 0,6 IBU – 1 min
50 gr Simcoe – 13,1% – 0 IBU – Koudhop
50 gr Amarillo – 9,3% – 0 IBU – Koudhop
50 gr Citra – 12% – 0 IBU – Koudhop

40 gr Grapefruitschil – Koudhop

Gist Fermentis US-05 Safale American 11,5gr (12 pak) – start op 22C – vervolgens 17C

SG na 60 min 1068 (einde maisch)
Spoelen 9 liter (laatste afloop 1020)
SG na spoelen 1055
SG na kook 1065

Opmerkingen:

Vergisting binnen 6 uur op gang bij temperatuur 20C. Daarna teruggezet naar 17C

Na 8 dagen stopt de vergisting op SG 1014, 6 dagen koudhoppen, na koudhoppen Sg toch 1010, 3 dagen coldcrash op 3C.

Bottelen, Volume 18L, 80 gr suikeroplossing (is 4,5 gr/L).

Alcoholpercentage 7,2%