Brouwer: Wouter
Stijl: Russian Imperial Stout
Klasse: D
Datum: 2 oktober 2021
Installatie: Easybrew 30
Black, heavy and a hot throat, but also sweet. Give it a try babe! Een gitzwarte RIS met chocolademout met Cayennepepers voor een pittige afdronk. Echt voor de koude wintermaanden.
Batch
Bitterheid (IBU)
Kleur (EBC)
24L
32
150
Begin SG
Eind SG
Alcoholpercentage
1088
1024
8,9%
Ingredienten/Proces
24 liter maischwater, PH 5,4
7,7 liter spoelwater, PH 5,4
6,8 kg – Swaen Ale Mout – 7 EBC
0,54 kg – Carafa Special III – 1400 EBC
0,36 kg – Special B – 350 EBC
0,36 kg – Caramunich III – 150 EBC
0,18 kg – Pale Chocolate mout – 525 EBC
0,18 kg – Chocolademout – 900 EBC
0,85kg – Brouwsuiker – 0 EBC
Maisch: 62C 10 min – 65C 45 min – 72C 20 min – 78C 5 min
Kook: 90 min
20gr Magnum – 9,9% – 20,9 IBU – Begin kook
12gr E.K. Goldings – 5,6% – 6,6 IBU – 60 min
30gr E.K. Goldings – 5,6% – 4,1 IBU – 7 min
4 Cayenne Pepers 15 min
4 gr – Iers mos – 15 min
3 pk Wyeast Labs 1450 Danny’s Favorite 50
SG na 80 min 1072 (einde maisch)
SG na kook 1088
Opmerkingen: Met 850 gr brouwsuiker SG opgehoogd naar 1088
Na 16 dagen stopt de vergisting op SG 1024, 3 dagen coldcrash op 0,5C.
Bottelen, suikeroplossing (is 5,5 gr/L).
Alcoholpercentage 8,9%