Brouwer:   Wouter

Stijl:  Russian Imperial Stout

Klasse:  D

Datum: 2 oktober 2021

Installatie:   Easybrew 30

Black, heavy and a hot throat, but also sweet. Give it a try babe! Een gitzwarte RIS met chocolademout met Cayennepepers voor een pittige afdronk. Echt voor de koude wintermaanden.

Batch

Bitterheid (IBU)

Kleur (EBC)

24L

32

150

Begin SG

Eind SG

Alcoholpercentage

1088

1024

8,9%

Ingredienten/Proces

24 liter maischwater, PH 5,4 
7,7 liter spoelwater, PH 5,4

6,8 kg – Swaen Ale Mout – 7 EBC
0,54 kg – Carafa Special III – 1400 EBC
0,36 kg – Special B – 350 EBC
0,36 kg – Caramunich III – 150 EBC
0,18 kg – Pale Chocolate mout – 525 EBC
0,18 kg – Chocolademout – 900 EBC
0,85kg – Brouwsuiker – 0 EBC


Maisch: 62C 10 min – 65C 45 min – 72C 20 min – 78C 5 min

Kook: 90 min

20gr Magnum – 9,9% – 20,9 IBU – Begin kook
12gr E.K. Goldings – 5,6% – 6,6 IBU – 60 min
30gr E.K. Goldings – 5,6% – 4,1 IBU – 7 min
4 Cayenne Pepers 15 min
4 gr – Iers mos – 15 min

3 pk Wyeast Labs 1450 Danny’s Favorite 50

SG na 80 min 1072 (einde maisch)
SG na kook 1088

Opmerkingen: Met 850 gr brouwsuiker SG opgehoogd naar 1088


Na 16 dagen stopt de vergisting op SG 1024, 3 dagen coldcrash op 0,5C.

Bottelen, suikeroplossing (is 5,5 gr/L).

Alcoholpercentage 8,9%